Czekoladki reklamowe – co warto wiedzieć na ich temat?

Posted on

Czekoladki reklamowe

Czekoladki reklamowe

Czekoladki stanowią niezwykle popularny sposób na wypromowanie swojej działalności. Trudno się temu dziwić – to produkt, którym chętnie zajada się niemalże każdy z nas, bez względu na wiek. Czekoladę jeść można solo, jak i w towarzystwie ulubionej kawy czy herbaty. Jest to również produkt niedrogi, co sprawia, że na jego zakup bez obaw pozwolić mogą sobie przedsiębiorstwa dysponujące mocno ograniczonym budżetem. Ich wysoką skuteczność potwierdzają liczne badania. Co warto wiedzieć na temat tych słodkości? Oto kilka przydatnych informacji.Czekoladki reklamowe to produkt posiadający cały szereg cennych właściwości. Tuż po ich spożyciu rozpoczyna się produkcja endorfin, nazywanych popularnie hormonami szczęścia. Nawet jedna kostka może sprawić, że nasz humor znacząca się poprawi. Czekolada bogata jest również w rozmaite pożyteczne składniki. Zalicza się do nich między innymi potas, który reguluje pracę serca oraz układu nerwowego, cynk i magnez będącymi naturalnymi przeciwutleniaczami czy fosfor potrzebny do budowy zdrowych kości oraz mocnych zębów. W czekoladkach znaleźć można także kwas foliowy, wapń, białko, flawonoidy oraz witaminy: A, B1, B2, B3 i B6. Zawarte w niej substancje skutecznie chronią organizm przed nowotworami i chorobami serca, łagodzą bóle reumatyczne i pobudzają układ odpornościowy.

Jak w skrócie powstają czekoladki reklamowe? Poddane procesowi fermentacji, posegregowane, wysuszone i uprażone ziarna kakaowca są mielone na miazgę. Następnie przy pomocy prasy hydraulicznej masło kakaowe jest oddzielane od tak zwane kuchu kakaowego, który wykorzystywany jest między innymi do produkcji proszku kakaowego. Następny etap to połączenie miazgi z tłuszczem i dodanie tłuszczu. Gdy czekolada straci nadmiar goryczy i zyska gładką konsystencję, jest ona temperowana i trafia do foremek.

Czekoladki reklamowe dostępne są w wielu różnych wersjach. Do wyboru mamy między innymi ich wersję mleczną, gorzką, deserową czy białą. Posiadać można ona nadzienie lub być wypełniona orzechami lub owocami.

Tags: , ,